Χάλκινος Χορηγός του ITC 2023 – 6ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Χάλκινος Χορηγός του ITC 2023 – 6ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Χάλκινος Χορηγός του ITC 2023 – 6ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών είναι η εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. Το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς επιστρέφει στις 17-20 Σεπτεμβρίου και μάλιστα με εκτεταμένο πρόγραμμα τεσσάρων ημερών.

H ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ανέλαβε την ευθύνη των έργων κατασκευής της Οδού τον Φεβρουάριο του 1997. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ουσιαστική βελτίωση του τρόπου παραγωγής των δημοσίων έργων, η Εταιρεία εισήγαγε πλήθος καινοτομιών, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη υιοθετηθεί από άλλους Φορείς και Ανώνυμες Εταιρείες του Ελληνικού Δημοσίου. Η λειτουργία της Εταιρείας συνέβαλε στην ουσιαστική βελτίωση της παραγωγής του τεχνικού έργου στη χώρα μας. Σύμφωνα με το καταστατικό της, η Εταιρεία έχει διάρκεια ζωής 50 χρόνια και θα έχει την ευθύνη λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Οδού.

Εκτός από τον κύριο άξονα, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. μελετά και κατασκευάζει τμήματα των εννέα κάθετων αξόνων, που συνδέουν την ενδοχώρα της Βαλκανικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με την Εγνατία οδό, τα λιμάνια του Αιγαίου και τα αεροδρόμια της Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. έχει αναλάβει δια νόμου (Ν.3263, άρθρο 17) τη Συντήρηση και Λειτουργία της Οδού. Στόχοι της είναι η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου οδικής ασφάλειας και η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της αειφόρου διαχείρισης. Επίσης, στην Εταιρεία έχουν ανατεθεί, από διάφορους φορείς (Νομαρχία Κυκλάδων, Χαλκιδικής, ΟΛΘ κ.λπ.) και άλλα έργα, λόγω της τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης που έχει αποκτήσει.

Το Συνέδριο

To ITC 2023 – 6ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών αποτελεί το μεγαλύτερο συνεδριακό γεγονός για τις κατασκευές και τις μεταφορές και, πλέον, έναν θεσμό, ο οποίος αυτή τη φορά θα είναι ακόμη πιο σημαντικός, καθώς φέτος το Συνέδριο μας συνεργάζεται ενεργά και με την Αμερικανική Πρεσβεία, είναι κάτω από την αιγίδα τεσσάρων υπουργείων, των Υποδομών & Μεταφορών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Οικονομικών και Ναυτιλίας, αλλά και την υποστήριξη 25 φορέων.

Το ITC 2023 θα διεξαχθεί από 17-20 Σεπτεμβρίου 2023 και αναμένεται να σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ, καθώς η διοργάνωση έχει ήδη αποσπάσει 45 χορηγίες, 5 εκ των οποίων Μεγάλες, 9 Χρυσές, 19 Αργυρές και 11 Χάλκινες, ενώ ο Εκθεσιακός μας χώρος, δυναμικότητας 18 περιπτέρων, είναι ήδη sold out.

Το Πρόγραμμα του ITC 2023 – 6ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών

Το φετινό μας Συνέδριο διευρύνεται και πλέον έχει διάρκεια 4 ημερών. Στις 17 Σεπτεμβρίου θα γίνει το επίσημο άνοιγμα του ITC 2023 με το Opening Gala, μια εκδήλωση κλειστού χαρακτήρα για ομιλητές και χορηγούς, με τη συμμετοχή ανώτατων στελεχών της κυβέρνησης, που φέτος θα φιλοξενηθεί στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου θα έχουμε το δια ζώσης Συνέδριο στο Ωδείο Αθηνών. Στις 18 Σεπτεμβρίου,  η ημέρα είναι αφιερωμένη στις Υποδομές. Θα υπάρξουν συνεδρίες και fire chats για τα μεγάλα έργα, ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεις, τις ενεργειακές υποδομές, κτιριακές υποδομές, τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς και επενδύσεις σε μεγάλα κτιριακά έργα.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν (i) η βράβευση για το ‘ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2022’ που αφορά στην επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας στον Πειραιά, με αποδέκτες την Αττικό Μετρό, ως Φορέα Υλοποίησης, το σχήμα ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM ως  κατασκευαστές και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ως το αρμόδιο υπουργείο,  και  (ii)  η βράβευση για το ‘ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 2012-2022’, που αφορά στην Λιγνιτική Μονάδα “Πτολεμαΐδα 5”. Το βραβείο θα παραλάβουν: η ΔΕΗ, ως Φορέας Υλοποίησης, το σχήμα ΤΕΡΝΑ-HITACHI ως  κατασκευαστές και το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ως το αρμόδιο υπουργείο.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν 5 συνεδρίες αφιερωμένες στις Μεταφορές (αεροπορικές, σιδηροδρομικές, θαλάσσιες και χερσαίες μεταφορές, logistics, ταχυδρομεία / ταχυμεταφορές, αστική κινητικότητα / ΜΜΜ), ενώ θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση για την ‘Εταιρεία των Μεταφορών – Έτος 2022’. Το βραβείο θα απονεμηθεί στον Ο.Λ.Π.

Το ITC 2023 θα κλείσει στις 20 Σεπτεμβρίου με 4 web-only συνεδρίες που θα αφορούν σε θέματα θεσμικά, με εκπροσώπους από φορείς και εταιρείες του Κατασκευαστικού και Μεταφορικού κλάδου.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα του Συνεδρίου στο https://itcgreece.gr/πρόγραμμα/

Η Πλατφόρμα b2match

Tο Συνέδριο ενισχύεται περαιτέρω με την σύνδεσή του με την ψηφιακή μας πλατφόρμα b2match, μέσω της οποίας οι συμμετέχοντες μπορούν να έχουν στο δικό τους smartphone όλη την εκδήλωση, το πρόγραμμα, να επιλέξουν ποια sessions θέλουν να παρακολουθήσουν αλλά και να μπουν στον κόσμο του b2match για να δημιουργήσουν τη δική τους θέση στα B2B meetings του ITC 2023.

Η Εταιρική – Κοινωνική Ευθύνη του Συνεδρίου

Το ITC 2023 διεξάγεται ως paper – free συνέδριο. Το πρόγραμμα, οι προεγγραφές, οι εγγραφές κλπ. θα γίνονται διαδικτυακά και μέσω του itcgreece.gr. Τα badges για την είσοδο σας στο Ωδείο Αθηνών θα είναι αποκλειστικά ψηφιακά.

Το ITC 2023 – 6ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών στηρίζει ενεργά το gender equality (ισότητα των φύλων). Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος τόσο η ίδια η οργανωτική επιτροπή, οι συντονιστές των πάνελ, η δημοσιογραφική ομάδα, είναι κατά 50% γυναίκες και κατά 50% άνδρες. Το ίδιο ισχύει και στην επιλογή των συνεργατών μας. Παράλληλα, προτρέπουμε όλους τους ομιλητές μας, στις ομιλίες τους να μην αναδεικνύουν μόνο το ανδρικό πρότυπο.

Επίσης, ως διοργάνωση, έχουμε φροντίσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμΕΑ, τόσο στο συνεδριακό χώρο, όσο και σε όλους τους χώρους της διοργάνωσης. Αναφορικά με τo catering, σεβόμενοι τις διαφορετικές διατροφικές επιλογές, τα μενού είναι διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτουν vegetarian ή vegan ανάγκες, αλλά και την ανάγκη όσων δεν καταναλώνουν διαφορετικά είδη κρέατος.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*