ΟΛΘ: Χάλκινος Χορηγός του ITC 2023 – 6ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών

ΟΛΘ: Χάλκινος Χορηγός του ITC 2023 – 6ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών

Το ITC 2023, το ετήσιο κορυφαίο συνεδριακό γεγονός για τους κλάδους των Υποδομών και Μεταφορών, επιστρέφει στις 17 – 20 Σεπτεμβρίου και μάλιστα, με διευρυμένο πρόγραμμα τεσσάρων ημερών.

O ΟΛΘ, ο οποίος αποτελεί χάλκινο χορηγό του Συνεδρίου, είναι το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό λιμάνι της Ελλάδας σε συμβατικά φορτία.

Είναι το πλησιέστερο λιμάνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις χώρες των Βαλκανίων και τις Παρευξείνιας Ζώνης, παρέχει ασφάλεια στα διακινούμενα φορτία και διαθέτει φυσική θαλάσσια είσοδο που μπορεί να εξυπηρετήσει πλοία μεγάλου βάθους. Πλεονέκτημά  του είναι ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων (Ε/Κ), που λειτουργεί 24 ώρες με ενιαίες τιμές, η  λειτουργία του Συμβατικού Λιμένα σε δύο βάρδιες, με υψηλού επιπέδου εξοπλισμό και η «Ελεύθερη Ζώνη» που είναι μια από τις 58 που λειτουργούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η λειτουργία της αποσκοπεί στην διευκόλυνση και ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε. και τρίτων χωρών κατά κύριο λόγο.

Το Πρόγραμμα του ITC 2023 – 6ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών

Το φετινό Συνέδριο διευρύνεται και πλέον έχει διάρκεια 4 ημερών. Στις 17 Σεπτεμβρίου θα γίνει το επίσημο άνοιγμα του ITC 2023 με το Opening Gala, μια εκδήλωση κλειστού χαρακτήρα για ομιλητές και χορηγούς, με τη συμμετοχή ανώτατων στελεχών της κυβέρνησης, που φέτος θα φιλοξενηθεί στον ‘Φάρο’ του ‘Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος’.

Στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι συνεδρίες στο Ωδείο Αθηνών, με φυσική παρουσία ομιλητών, συνέδρων και εκθετών.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, η ημέρα είναι αφιερωμένη στις Υποδομές. Θα υπάρξουν συνεδρίες και fire chats για τα μεγάλα έργα, ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεις, τις ενεργειακές υποδομές, κτιριακές υποδομές, τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς και επενδύσεις σε μεγάλα κτιριακά έργα.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν (i) η βράβευση για το ‘ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2022’ που αφορά στην επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας στον Πειραιά, με αποδέκτες την Αττικό Μετρό, ως Φορέα Υλοποίησης, το σχήμα ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM ως  κατασκευαστές και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ως το αρμόδιο υπουργείο,  και  (ii)  η βράβευση για το ‘ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 2012-2022’, που αφορά στην Λιγνιτική Μονάδα “Πτολεμαΐδα 5”. Το βραβείο θα παραλάβουν: η ΔΕΗ, ως Φορέας Υλοποίησης, το σχήμα ΤΕΡΝΑ-HITACHI ως  κατασκευαστές και το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ως το αρμόδιο υπουργείο.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν 5 συνεδρίες αφιερωμένες στις επιβατικές και εμπορευματικές Μεταφορές (αεροπορικές, σιδηροδρομικές, θαλάσσιες και χερσαίες μεταφορές, logistics, ταχυδρομεία / ταχυμεταφορές, αστική κινητικότητα / ΜΜΜ), ενώ θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση για την ‘Εταιρεία των Μεταφορών – Έτος 2022’. Το βραβείο θα απονεμηθεί στον Ο.Λ.Π.

Το ITC 2023 θα κλείσει στις 20 Σεπτεμβρίου με 4 web-only συνεδρίες που θα αφορούν σε θέματα θεσμικά, με εκπροσώπους από φορείς και εταιρείες του κατασκευαστικού και μεταφορικού κλάδου.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα του Συνεδρίου στο https://itcgreece.gr/πρόγραμμα/

Η Πλατφόρμα b2match

Tο Συνέδριο ενισχύεται περαιτέρω με την σύνδεσή του με την ψηφιακή μας πλατφόρμα b2match, μέσω της οποίας οι συμμετέχοντες μπορούν να έχουν στο δικό τους smartphone όλη την εκδήλωση, το πρόγραμμα, να επιλέξουν ποια sessions θέλουν να παρακολουθήσουν αλλά και να εισέλθουν στις εφαρμογές του b2match για να δημιουργήσουν τη δική τους θέση στα B2B meetings του ITC 2023.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*