Χάλκινοι Χορηγοί Σαμαράς & Συνεργάτες και Redeplan

Χάλκινοι Χορηγοί Σαμαράς & Συνεργάτες και Redeplan

Χάλκινοι χορηγοί του ITC 2022 – 5ου Συνεδρίου Υποδομών-Μεταφορών είναι ο όμιλος ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ και η REDEPLAN.

Το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς επιστρέφει και μάλιστα με αυξημένο πρόγραμμα τριών ημερών.

Στις 30 Μαϊου 2022 το 5ο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών ξεκινά με 4 web-only συνεδρίες και θέματα που απασχολούν τους δύο κλάδους όπω το BIM, το ESG και η ηλεκτροκίνηση. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα γίνει το επίσημο άνοιγμα του ITC 2022 με το Opening Gala που φέτος θα φιλοξενηθεί στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Πολιτείας, θεσμοί και εκπρόσωποι της αγοράς.

Στις 31 Μαϊου το 5ο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών μεταφέρεται στο Μέγαρο Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Έλληνα Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. Στη συνέχεια θα διεξαχθεί η Τράπεζα των Κατασκευών με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Αντιπολίτευσης και των μεγάλων ομίλων της χώρας. Ο μεγάλος χορηγός ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα συμμετάσχει στη συνεδρία με υψηλόβαθμο εκπρόσωπο της.

Η υπόλοιπη ημέρα είναι αφιερωμένη στις υποδομές. Θα υπάρξουν συνεδρίες και fire chats για τα μεγάλα έργα και τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως και οι επενδύσεις σε μεγάλα κτιριακά έργα.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης η βράβευση για το ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021 που φέτος απέσπασε η Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας της Μυτιληναίος.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας έχει η συνεδρία για τις Αναπλάσεις Μεγάλης Κλίμακας. Καλεσμένοι είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης για την ανάπλαση Φαληρικου Όρμου, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για τη Διπλή Ανάπλαση Βοτανικού-Αλεξάνδρας και η Lamda Development για την μεγάλη αξιοποίηση του Ελληνικού.

Τη δεύτερη ημέρα ολοκληρώνουν fire chats για τις υποδομές δικτύων. Θα υπάρξει εκτεταμένη κουβέντα για τα δίκτυα φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων.

Η τρίτη ημέρα θα ξεκινήσει με τη συνεδρία που αφορά την μετατροπή της Ελλάδας σε μεταφορικό κόμβο. Εκεί θα έχουμε την παρουσία της Πολιτείας, της Αντιπολίτευσης και της αγοράς.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τη βράβευση της Μεταφορικής Εταιρείας για το 2021 και τη συνεδρία για την ανερχόμενη αξία του σιδηρόδρομου.

Τη σκυτάλη θα πάρουν fire chats με θέμα τις πράσινες μεταφορές και τον εκσυγχρονισμό του στόλου σε Μετρό, σιδηρόδρομο, τρένα και πλοία. Είναι η πρώτη φορά που συζητείται εκτεταμένα ένα τόσο σπουδαίο για το περιβάλλον θέμα στο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών.

Το ITC 2022 θα κλείσει με 2 συνεδρίες που αφορούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις εμπορευματικές μεταφορές.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*