Χώρος

Ωδείο Αθηνών

To ITC 2023 – 6o Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών θα διεξαχθεί εφέτος στο Ωδείο Αθηνών, το εμβληματικό κτίριο του Ιωάννη Δεσποτόπουλου, το οποίο συνιστά έναν εξαιρετικό, σύγχρονο χώρο συνεδρίων υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας. Σημείο αναφοράς στο κέντρο της Αθήνας και πρόσφατα εκσυγχρονισμένο, το Ωδείο Αθηνών, συνολικής επιφάνειας άνω των 13.000 τ.μ., αποτελείται από ένα σύμπλεγμα χώρων πολλαπλής λειτουργικότητας με ιδιαίτερη αισθητική και αρχιτεκτονική ταυτότητα.

Το εφετινό Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος, ένα νέο, ξεχωριστής αισθητικής, σύγχρονο και κομψό χώρο, προς τιμήν του κορυφαίου αρχιτέκτονα του Ωδείου Αθηνών, μελετητή του Bauhaus και πρεσβευτή του μοντερνισμού στην Ελλάδα. Με πρόσβαση από την οδό Ρηγίλλης, έχει δυνατότητα φιλοξενίας 600 ατόμων, ενώ δεν θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος έξω από την αίθουσα.

Όλες οι κύριες συνεδριακές αίθουσες είναι ειδικά σχεδιασμένες και εξοπλισμένες με υψηλής τεχνολογίας οπτικοακουστικό εξοπλισμό. Διατίθεται ασύρματο ίντερνετ και πρόσβαση για ΑμΕΑ.

Επιπλέον, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία, διαθέτει άριστη πρόσβαση από μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ εύκολα θα βρείτε πολλούς χώρους στάθμευσης σε πολύ μικρή απόσταση.

Σήμερα, στο Ωδείο Αθηνών φιλοξενούνται τακτικά εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής και προβολής, από σημαντικούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΕΚΕΙ:

Το Ωδείο Αθηνών έχει ιδανική τοποθεσία, στο πλέον κεντρικό σημείο της Αθήνας, πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο, δίπλα στο Λύκειο του Αριστοτέλη και το Βυζαντινό Μουσείο. Μπορείτε να φτάσετε εκεί από τις μεγάλες συγκοινωνιακές πύλες της πρωτεύουσας:

Με αυτοκίνητο:
-30 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας “Ελευθέριος Βενιζέλος” (www.aia.gr)
-10 λεπτά από τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αθήνας (Σταθμός Λαρίσης www.trainose.gr)
-30 λεπτά από το Λιμάνι του Πειραιά (www.olp.gr)
-30 λεπτά από την Αττική Οδό
-30 με 40 λεπτά από τα διόδια Ελευσίνας ή Αφιδνών
-10 λεπτά από το κέντρο της πόλης

Με Μετρό:
Ο πλησιέστερος σταθμός είναι η στάση “Ευαγγελισμός”. Φτάνοντας στις μεγάλες συγκοινωνιακές πύλες, η πρόσβαση εξασφαλίζεται ως ακολούθως:
-Από το Αεροδρόμιο χρησιμοποιώντας την Γραμμή 3 (Αγία Μαρίνα-Δουκίσσης Πλακεντίας/Αεροδρόμιο)
-Από το Λιμάνι του Πειραιά: Χρησιμοποιώντας είτε τη Γραμμή 3 από τον σταθμό “ΠΕΙΡΑΙΑΣ” είτε τη Γραμμή 1 και κάνοντας μετεπιβίβαση στο σταθμό ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ με κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο
-Από τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό: Χρησιμοποιώντας τη Γραμμή 2 με κατεύθυνση προς Ελληνικό και κάνοντας μετεπιβίβαση στο σταθμό ΣΥΝΤΑΓΜΑ με κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο

Παρακαλώ πατήστε εδώ για να δείτε τον χάρτη των μέσων σταθερής τροχιάς της Αθήνας

Με λεωφορείο:
Οι ακόλουθες λεωφορειακές γραμμές εξυπηρετούν για την πρόσβαση στο Ωδείο Αθηνών:
-Διερχόμενες γραμμές από τη Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου, στάση “Εθνικό Ίδρυμα Έρευνών”:  λεωφορείων 550 (Π.Φάληρο-Κηφισιά) και Τρόλεϊ 10 (Τζιτζιφιές-Χαλάνδρι)
-Στάσεις λεωφορείων επί της Βασιλίσσης Σοφίας: Ρηγίλλης και  Βυζαντινό Μουσείο-Ρηγίλλης (πλήθος γραμμών, σύνδεση με Αεροδρόμιο και Λιμάνι Πειραιά)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του ΟΑΣΑ www.oasa.gr

Χώροι Στάθμευσης:
Κοντινά πάρκινγκ αυτοκινήτων: Αφοι Κορακιανίτη (Βασ.Γεωργίου B’ 20 – και στο ParkAround) & Polis Park Ριζάρη (Ριζάρη 5 & Βασ.Κωνσταντίνου 45)

Φόρτιση Ηλεκτρικών Ομημάτων:
Πλησιέστερος Σταθμός φόρτισης εντός του Polis Park Ριζάρη (Ριζάρη 5 & Βασ.Κωνσταντίνου 45)

Τοποθεσία στους χάρτες:
-στο χάρτη Google Maps: https://goo.gl/maps/qV3gE9dUwz62
-στο χάρτη HERE WeGo: https://her.is/2iMAFHn

 

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ
Υπάρχει πρόβλεψη για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα. Παρακαλούμε, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, να προηγείται επικοινωνία με την Γραμματεία του Συνεδρίου στο email info@itcgreece.gr.