Χώρος

Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών

To ITC 2024 – 7o Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών θα διεξαχθεί εφέτος στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, το οποίο  αποτελεί έναν εξαιρετικό, σύγχρονο χώρο συνεδρίων και εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας. Σημείο αναφοράς για την πόλη, το Μέγαρο, συνολικής έκτασης 143.000 τ.μ., προσφέρει ευρεία επιλογή από δεκαοκτώ αίθουσες συνεδριάσεων καθώς και άνετους λειτουργικούς εκθεσιακούς χώρους και μεγαλοπρεπή φουαγιέ των 12.000 τ.μ. Η συνολική χωρητικότητά του είναι 6.000 σύνεδροι, ενώ η μεγαλύτερη συνεδριακή αίθουσα μπορεί να φιλοξενήσει σχεδόν 2.000 άτομα..

Το εφετινό Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Banquet, μια σύγχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, σε κυκλικό σχήμα με κρεμαστό εξώστη, η οποία έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 650 ατόμων.

Όλες οι κύριες συνεδριακές αίθουσες είναι ειδικά σχεδιασμένες και εξοπλισμένες με υψηλής τεχνολογίας οπτικοακουστικό εξοπλισμό. Διατίθεται ασύρματο ίντερνετ και πρόσβαση για ΑμΕΑ.

Επιπλέον, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία, διαθέτει άριστη πρόσβαση από μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ εύκολα θα βρείτε χώρους στάθμευσης τόσο στον νέο τριώροφο χώρο στάθμευσης του Μεγάρου αλλά και σε πολύ μικρή απόσταση.

Το Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, από την αρχή της λειτουργίας του, έχει φιλοξενήσει με επιτυχία σημαντικά διεθνή συνέδρια και εκθέσεις, και είναι μέλος των συνεδριακών ενώσεων AIPC και ICCA.

Το παγκόσμιας εμβέλειας ετήσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Μεγάρου προσφέρει στους συνέδρους στιγμές πνευματικής απόλαυσης και χαλάρωσης.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΕΚΕΙ:

Το Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών έχει ιδανική τοποθεσία, στο πλέον κεντρικό σημείο της Αθήνας, αφού βρίσκεται στην συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Κόκκαλη. Μπορείτε να φτάσετε εκεί από τις μεγάλες συγκοινωνιακές πύλες της πρωτεύουσας:

Με αυτοκίνητο:
-35 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας “Ελευθέριος Βενιζέλος” (www.aia.gr)
-20 λεπτά από τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αθήνας (Σταθμός Λαρίσης www.trainose.gr)
-30 λεπτά από το Λιμάνι του Πειραιά (www.olp.gr)
-20 λεπτά από την Αττική Οδό
-30 με 40 λεπτά από τα διόδια Ελευσίνας ή Αφιδνών
-10 λεπτά από το κέντρο της πόλης

Με Μετρό:
Ο πλησιέστερος σταθμός είναι η ομώνυμη στάση “Μέγαρο Μουσικής”. Φτάνοντας στις μεγάλες συγκοινωνιακές πύλες, η πρόσβαση εξασφαλίζεται ως ακολούθως:
-Από το Αεροδρόμιο χρησιμοποιώντας την Γραμμή 3 (Δημοτικό Θέατρο – Δουκίσσης Πλακεντίας / Αεροδρόμιο)
-Από το Λιμάνι του Πειραιά: Χρησιμοποιώντας είτε τη Γραμμή 3 από τον σταθμό “ΠΕΙΡΑΙΑΣ” είτε τη Γραμμή 1 και κάνοντας μετεπιβίβαση στο σταθμό ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ με κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο
-Από τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό: Χρησιμοποιώντας τη Γραμμή 2 με κατεύθυνση προς Ελληνικό και κάνοντας μετεπιβίβαση στο σταθμό ΣΥΝΤΑΓΜΑ με κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο

Παρακαλώ πατήστε εδώ για να δείτε τον χάρτη των μέσων σταθερής τροχιάς της Αθήνας

Με λεωφορείο:
Οι ακόλουθες λεωφορειακές γραμμές εξυπηρετούν για την πρόσβασή σας:
-Διερχόμενες γραμμές μπροστά από το Μέγαρο:  λεωφορείων Ε14, Α5, 550  και Τρόλεϊ 10, 3

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του ΟΑΣΑ www.oasa.gr

Χώροι Στάθμευσης:
– Parking Μεγάρου
: Μπορείτε να σταθμεύσετε στον νέο τριώροφο χώρο στάθμευσης του Μεγάρου, χωρητικότητας 750 αυτοκινήτων. Η είσοδος είναι από την οδό Κόκκαλη και λειτουργεί από τις 6 το πρωί έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα καθημερινά. Υπάρχει πλήρες σύστημα σήμανσης για την καθοδήγηση οδηγών και πεζών και διαθέτει 15 θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες και στα τρία επίπεδα. Ισχύουν ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες σε συνέδρια.
– Άλλα κοντινά πάρκινγκ αυτοκινήτων: Μπάλου Αθανασία (Αιγινήτου Διονυσίου 4, Αθήνα, τηλ. 2107220481  – και online μέσω του ParkAround), Σταθμός επί Λαμψάκου 3 (ParkAround), Σταθμός επί Ι. Φιλήμονος 5 (ParkAround)

Φόρτιση Ηλεκτρικών Οχημάτων:
Parking Μεγάρου (10 σταθμοί φόρτισης στο επίπεδο P2), Σταθμός φόρτισης εντός του Polis Park Ριζάρη, Εφαρμογή PlugShare

Τοποθεσία στους χάρτες:
-στο χάρτη Google Maps

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

To Μέγαρο έχει αντιμετωπίσει τις ανάγκες των ανθρώπων με μειωμένη κινητικότητα με την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία. Από τους εξωτερικούς χώρους του Μεγάρου μέχρι το εσωτερικό του υπάρχει η δυνατότητα να κινηθούν με ευκολία. Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένοι χώροι υγιεινής σε όλα τα επίπεδα του κτιρίου όπως και κινητά μπαρ. Για την Αίθουσα Banquet, υπάρχει ράμπα στη νέα είσοδο από την οδό Βασ. Σοφίας, που οδηγεί στο Κεντρικό Φουαγιέ εισόδου και από εκεί, χρησιμοποιώντας ράμπες και ανελκυστήρες, έχετε πρόσβαση σε όλες τις αίθουσες.

Υπάρχει πρόβλεψη για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα. Παρακαλούμε, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, να προηγείται επικοινωνία με την Γραμματεία του Συνεδρίου στο email info@itcgreece.gr.