Ντίνος Μπενρουμπή

Ντίνος Μπενρουμπή

Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ

Ο κ. Μπενρουμπή είναι Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος στην ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ της νέας θυγατρικής του ομίλου MYTILINEOS στον κλάδο των υποδομών (7ης τάξης).

Εργάζεται για την MYTILINEOS από τον Ιανουάριο του 2006, όπου έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS (Protergia) από την ίδρυση του το 2010 μέχρι τις 31/12/2022, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Protergia Θερμοηλεκτρική ΑΕ μέχρι την συγχώνευση της με την MYTILINEOS, Πρόεδρος Δ.Σ. της ENDESA HELLAS, Γενικός Διευθυντής Μεταλλουργίας Μολύβδου-Ψευδαργύρου.

Ήταν Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιριών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ) από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023, θέση την οποία επίσης κατείχε τον Μάρτιο του 2019 έως και τον Φεβρουάριο του 2020.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΤΙΤΑΝ Α.Ε., όπου εργάστηκε επί 25 χρόνια, τα τελευταία από αυτά ως Διευθυντής Κλάδου Τσιμέντου Ελλάδος. Το 2004 και για τα επόμενα 2 χρόνια εργάστηκε στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ ως Γενικός Διευθυντής της ΕΛΒΑΛ Α.Ε.

Γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Rice University (USA) και κάτοχος Μεταπτυχιακών τίτλων στη Μηχανολογία (Rice University) και στο Management (Troy State University, USA).