Ιωάννης Μάργαρης

Ιωάννης Μάργαρης

Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ΑΔΜΗΕ

Ο Ιωάννης Μάργαρης είναι Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας, Ανάπτυξης Συστήματος & Στρατηγικής του ΑΔΜΗΕ και Γενικός Διευθυντής της Αριάδνη Interconnection.

Προηγουμένως, κατείχε τη θέση Αντιπροέδρου ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ με κύριο αντικείμενο τις Επιχειρησιακές Λειτουργίες, τον σχεδιασμό Στρατηγικών Έργων και Επενδύσεων στα Δίκτυα Διανομής καθώς και την ενίσχυση των εγχώριων και διεθνών συνεργασιών του ΔΕΔΔΗΕ με Διαχειριστές Δικτύων και εταιρείες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο πεδίο των Έξυπνων Δικτύων. Στο παρελθόν, είχε διατελέσει μέλος ΔΣ του ΟΤΕ και σύμβουλος σε ερευνητικά και τεχνολογικά έργα σε Ευρώπη, Λατ. Αμερική, Αφρική και Κίνα.

Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει ολοκληρώσει διδακτορική διατριβή στο Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του ΕΜΠ με εξειδίκευση στο σχεδιασμό και τη λειτουργία Δικτύων και Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας με αυξημένη διείσδυση ΑΠΕ. Ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική του έρευνα στο Πολυτεχνείο της Δανίας (DTU Wind Energy Department 2012), όπου και εργάστηκε ως Ερευνητής (ισοδ. Επίκ. Καθ.) και συντονιστής προγραμμάτων Έρευνας και Ανάπτυξης στη Β. Ευρώπη, δίνοντας διαλέξεις σε μεταπτυχιακά του DTU.