Δημήτρης Ν. Σαμαράς

Δημήτρης Ν. Σαμαράς

Πρόεδρος του Ομίλου "ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ"

Ο Δημήτρης Ν. Σαμαράς είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1987, ενώ το 1992 ίδρυσε το μελετητικό γραφείο με την επωνυμία «Σαμαράς & Συνεργάτες – Σύμβουλοι Μηχανικοί». Σήμερα, 31 χρόνια αργότερα, είναι πρόεδρος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες» –o οποίος κατέχει ηγετική θέση στους τομείς που δραστηριοποιείται και απασχολεί περισσότερους από 420 μόνιμους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων και αποτελεί το μεγαλύτερο, ελληνικό όμιλο μελετητικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών με υπερσύγχρονα γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Όμιλος, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, συμμετέχει σ’ όλα τα μεγάλα έργα της χώρας και συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας, δίνοντας δυναμικό παρών στους κλάδους των Έργων Υποδομών, των Μεταφορών, της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, της Ενέργειας, της Βιομηχανίας, των Logistics Centers, της Χωροταξίας, του Τουρισμού, των Κτιριακών Έργων, του Περιβάλλοντος της Κυκλικής Οικονομίας, των ΣΔΙΤ και του Τεχνικού Συμβούλου Δημοσίων Φορέων. Στον ιδιωτικό τομέα ο Όμιλος υποστηρίζει περισσότερους από 6.000 πελάτες.

Επιπλέον, ο Όμιλος «Σαμαράς & Συνεργάτες» λειτουργεί ως Τεχνικός Σύμβουλος σε Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους, Δημοσίους Φορείς, καθώς και στους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους, και στους σημαντικότερους κλαδικούς φορείς, Επιμελητήρια, Οργανισμούς, επιχειρηματικούς συνδέσμους. Ο ίδιος, ο κ. Σαμαράς, εξάλλου, όπως και οι εταιρείες του Ομίλου είναι μέλη πολλών εξ αυτών (όπως ΤΕΕ, ΣΕΒ, ΣΒΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΠΑΚ, ΕΒΕΘ, Διμερή Επιμελητήρια, ΕΛΙΠΥΚΑ κλπ.). Επίσης, ο κ. Σαμαράς είναι πρόεδρος του Τμήματος 601 ΑΧΕΠΑ Κωνσταντινούπολης – Βόσπορος πρωτοστατώντας σε σημαντικές δράσεις, που έχουν σκοπό την προώθηση τους ελληνισμού και της φιλανθρωπίας εντός και εκτός της χώρας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι δεδομένου του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες» και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ως αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας του συμμετέχει ενεργά και στηρίζει δράσεις, που συνδέονται με την κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, -ήδη από το 2021 έχει θέσει τις βάσεις για μια βιώσιμη και πράσινη δράση του Ομίλου.

Ο Δημήτρης Σαμαράς είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.