Γιάννης Βαλαβάνης

Γιάννης Βαλαβάνης

Director, Metro & Rail Projects, Hill International

Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΑΠΘ) και κάτοχος μεταπτυχιακού (MSc) στην Μηχανική Επικοινωνιών από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μονάχου (TUM), ο κ. Βαλαβάνης διαθέτει περισσότερα από 23 χρόνια εμπειρίας σε μεγάλης κλίμακας διεθνή έργα υποδομών και μεταφορών. Στη διάρκεια της καριέρας του, έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη κατανόηση των τεχνικών διεπαφών και πτυχών αξιοπιστίας-διαθεσιμότητας-ασφαλείας και συντηρησιμότητας των σύγχρονων αυτόματων μετρό (CBTC) και σιδηροδρομικών συστημάτων των κύριων παρόχων τεχνολογίας της σιδηροδρομικής βιομηχανίας, και έχει αποκτήσει βαθιά γνώση των σχετικών διεθνών προτύπων και προδιαγραφών, έχοντας εργαστεί σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα σε θέσεις ευθύνης ως team leader Επικύρωσης Ασφαλείας (Safety Validation), Αξιολογητής Ασφάλειας (Safety Assessor), Τεχνικός Διευθυντής και Διευθυντής Μελετών.

Ως Director, Metro & Rail Projects της Hill International, συντονίζει και συμμετέχει στα τρέχοντα έργα Τεχνικού Συμβούλου έργων Μετρό της εταιρείας στην Ελλάδα και υποστηρίζει τους διαγωνισμούς μεγάλων έργων μετρό και σιδηροδρόμων στα Δυτικά Βαλκάνια και στην Ευρώπη, με στόχο τη συνδιαμόρφωση και υλοποίηση βιώσιμων μεγάλων έργων μεταφορών στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Είναι πλήρες μέλος του Institution of Railway Signal Engineers (IRSE, UK), του Construction Management Association of America (CMAA, USA) και κατέχει την πιστοποίηση Project Management Professional (PMP) από το Project Management Institute (PMI, USA).